Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (Sl.glasnik 92/20),  Privrednoj komori Republike Srpske povjerene su  nadležnosti koje se odnose na sprovođenje obuka mentora praktične nastave, provjeravanje ispunjenosti uslova za obrazovanje učenika kod poslodavca, te vođenje registra ugovora o obrazovanju učenika kod poslodavca.

Registar ugovora je platforma na kojoj se nalaze podaci o svim sklopljenim ugovorima između poslovnih subjekata i srednjih stručnih i tehničkih škola, odnosno učenika o izvođenju praktične nastave. Registar će omogućiti uvid u broj učenika na praktičnoj nastavi van škole, broj poslovnih subjekata koji omogućavaju realizaciju praktične nastave, te informacije o strukama i zanimanjima u kojima se realizuje praktična nastava.

Aktuelnosti

 

Recent Posts / View All Posts

20221107_122609

Istočno Sarajevo: Uručena uvjerenja mentorima praktične nastave

| Centar za dualno obrazovanje, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Nakon trodnevne teorijske, besplatne obuke, koja je održana u organizaciji Privredne komore Republike Srpske i Područne privredne komore Istočno Sarajevo, polaznici su polaganjem završnog testa stekli uslove za dobijanje uvjerenja.

Print Friendly
20221028_091942-min

Uručena uvjerenja za 20 mentora praktične nastave

| Centar za dualno obrazovanje, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Cilj i zadatak programa obuke mentora je sticanje odgovarajućih pedagoških, didaktičkih, metodičkih znanja u cilju kvalitetnije realizacije programa praktične nastave za učenike srednjih stručnih i tehničkih škola u poslovnim subjektima.

Print Friendly
IMG-9b392941beadd1cd104970389d8526dd-V

Počela trodnevna obuka mentora praktične nastave

| Centar za dualno obrazovanje, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Cilj obuke mentora je sticanje pedagoških vještina planiranja rada sa učenicima na praktičnoj nastavi. Budući mentori će imati priliku da nauče kako motivisati učenike na praktičnoj nastavi, koje metode koristiti u radu sa učenicima, upoznati se sa nastavnim planovima i programima te zakonskom regulativu na polju stručnog obrazovanja.

Print Friendly

Počela trodnevna obuka mentora praktične nastave

| Centar za dualno obrazovanje | No Comments

Trodnevna besplatna obuka mentora koji su zaduženi za provođenje praktične nastave, počela je danas u Privrednoj komori. Obuku pohađa dvadeset budućih mentora iz devet poslovnih subjekata. Cilj obuke mentora je…

Print Friendly
Print Friendly