Privredna komora Republike Srpske osnovala je Centar za dualno obrazovanje Privredne komore Republike Srpske.

Aktuelnosti

 

Recent Posts / View All Posts

IMG-8e2880ad8826b05697587dc946674dcc-V

Održana promocija Smjernica za unapredjenje saradnje privrede i stručnih škola na lokalnom nivou

| Centar za dualno obrazovanje, slide | No Comments

U organizaciji područne privredne komore Banja Luka – Kancelarija u Prijedoru, održana promocija Smjernica za unapredjenje saradnje privrede i stručnih škola na lokalnom nivou, koja je organizovana u okviru projekta „Jačanje koordinacijske uloge Privredne komore Republike Srpske u procesu unapredjenja srednjeg obrazovanja u skladu sa potrebama tržišta rada“ kojeg Komora provodi uz podršku Fondacije Helvetas Moja budućnost.

Print Friendly
sajt

Uvjerenja o uspješno završenoj obuci za mentore praktične nastave uručena su u Područnoj privrednoj komori Bijeljina za 15 mentora praktične nastave

| Centar za dualno obrazovanje, slide | No Comments

Cilj i zadatak programa obuke mentora je sticanje odgovarajućih pedagoških, didaktičkih, metodičkih znanja, organizacijskih vještina kao i poznavanja karakteristika uzrasta srednjoškolaca sa svrhom kvalitetnije realizacije programa praktične nastave za učenike srednjih stručnih i tehničkih škola u poslovnim subjektima.

Print Friendly
doboj smjernice

U Doboju održana promocija Smjernica za unapređenje saradnje privrede i stručnih škola na lokalnom nivou

| Centar za dualno obrazovanje, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Smjernice su namjenjene privrednim subjektima čija uloga postaje sve značajnija u smislu obezbjeđivanja mjesta za učenje kroz rad, odnosno izvođenje praktične nastave u vlastitim proizvodnim odnosno uslužnim pogonima. Saradnja privrednih subjekata i srednjih škola u regiji Doboj sve više dobija na značaju i predstavljeni su pozitivni primjeri organizovanja praktične nastave, kao i mehanizmi za njeno unapređenje.

Print Friendly
BojanTodorovicKing

U Ekonomskoj školi u Doboju od nove školske godine praktična nastava iz knjigovodstva

| Aktuelnosti, Centar za dualno obrazovanje, ICT, slide, Zanimljivosti IKT | No Comments

Aktivnost Granskog udruženja za ICT u Privrednoj komori Republike Srpske na uspostavljanju saradnje privrednog društva „King“ d.o.o. iz Doboja i JU Ekonomske škole u Doboju omogućila da učenici Ekonomske škole Doboj od nove školske godine mogu da obavljaju praktičnu nastavu iz knjigovodstva u školi uz pomoć poslovnog softvera.

Print Friendly
Print Friendly