Poziv na prezentaciju nove digitalne platforme i Viber zajednice „InfoBiz PKRS“

Početna 5 Novosti iz Komore 5 Poziv na prezentaciju nove digitalne platforme i Viber zajednice „InfoBiz PKRS“

Pozivamo Vas na prezentaciju nove digitalne platforme i Viber zajednice „InfoBiz PKRS“, koja će se održati:

  • u ponedjeljak 20.02.2023. godine, u sali Skupštine opštine Pale, na adresi Romanijska br. 15, 71420 Pale, sa početkom u 11:00 časova. Kontakt osoba u PPK Istočno Sarajevo je Olivera Hršum, oliverac@is.komorars.ba;
  • u utorak 21.02.2023. godine, u maloj sali „SL Industry Hotela“, na adresi Nikšićki put bb, 89101 Trebinje, sa početkom u 10:00 časova. Kontakt osoba u PPK Trebinje je Dobrila Ratković, dobrilar@tb.komorars.ba;
  • u ponedjeljak 27.02.2023. godine, u sali Područne privredne komore Bijeljina , na adresi Stefana Dečanskog bb, 76000 Bijeljina, sa početkom u 11:00 časova. Kontakt osoba u PPK Bijeljina je Srđan Marinković, srdjanm@bn.komorars.ba;
  • u utorak 28.02.2023. godine, u prostorijama Područne privredne komore Doboj, na adresi Srpskih sokolova 1, 74000 Doboj, sa početkom u 10:00 časova. Kontakt osoba u PPK Doboj je Srecko Stojaković, ppkdoboj@teol.net

U proteklom periodu Privredna komora je razvila novu elektronsku platformu i Viber zajednicu „InfoBiz PKRS“, sa ciljem unapređenja informisanosti privrede i komunikacije sa komorskim sistemom. Korištenjem ove platforme privrednici će biti u mogućnosti da se na brži i jednostavniji način informišu i učestvuju u aktivnostima Komore. Korisnici ove platforme imaće, na jednom mjestu, pregled propisa u proceduri, ali i onih koji su stupili na snagu, a koji su značajni za privredu, zatim pregled javnih poziva objavljenih za sufinansiranje poslovnih akrivnosti, aktuelnih edukacija, B2B susreta i drugih komorskih aktivnosti.

Ova platforma je razvijena kroz projekat „Kreiranje podrške/help deska za održavanje i unapređenje poslovanja MSP u uslovima uzrokovanim COVID 19 – HELP DESK“, a koji sufinansira Evropska unija kroz program EU4Business Recovery. Projekat ima za cilj unaprijediti znanje i kapacitete MSP kako bi održali kontinuitet poslovanja u kriznim uslovima poslovanja, kao što je COVID-19.

Promocija InfoBiz_final

Aktuelno

Poziv na radionicu „Kako poboljšati poslovanje preduzeća koristeći EU instrumente podrške“

Poziv na radionicu „Kako poboljšati poslovanje preduzeća koristeći EU instrumente podrške“

Cilj radionice je upoznavanje preduzeća sa instrumentima za unapređenje njihovih inovativnih kapaciteta korišćenjem digitalnih tehnologija i EU instrumenata podrške. Zahvaljujući digitalnim rješenjima i EU instrumentima, uz odgovarajuću podršku i raspoložive alate, kao i kroz saradnju sa predstavnicima javnog sektora i naučno-istraživačkih institucija, preduzeća mogu značajno unaprijediti svoje poslovanje.

Konferencija “Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS”

Konferencija “Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS”

Cilj Konferencije je podizanje svijesti o značaju obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i zelene ekonomije, kako bi se iskoristili ukupni potencijali ostvarivih mjera energetskih ušteda i informisanje privrede o izazovima koji dolaze uvođenjem mehanizma za oporezivanje roba koje se uvoze u EU i pri čijoj se proizvodnji oslobađa velika količina ugljen-dioksida (CO2).

Poziv na online događaj „Digitalizacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“ – EEN WB++ “Pitch & Match“

Poziv na online događaj „Digitalizacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“ – EEN WB++ “Pitch & Match“

Pozivamo Vas da učestvujete na online događaju EEN WB++ ”Pitch & Match” – misija online IKT kompanija za mala i srednja preduzeća aktivna u području digitalizacije na temu: “Digitalizacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru”.
Imajući u vidu značaj proizvodnje hrane i potrebu povećanja produktivnosti agro-food sektora, ovaj događaj će biti posvećen digitalizaciji poljoprivrede kao važnom faktoru za povećanje produktivnosti ovog sektora. Organizacija ovog događaja je planirana 10. maja 2023. godine od 10.00 do 12.00 časova.