Privredna komora Republike Srpske osnovala je Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske, koji će omogućiti iskorak domaće privredu u oblasti primjene digitalnih rješenja u poslovnim procesima s ciljem povećanja konkurentnosti ekonomije i primjene inovacija u Republici Srpskoj. Centar kao poslovna podrška na polju digitalne transformacije, radiće na unapređenju znanja i vještina zaposlenih u privredi, pružajući konsultantsku podršku, promovišući i pružajući informativne i savjetodavne usluge u oblasti digitalne transformacije.

Osnovni cilj Centra je unapređenje poslovnog okruženja i pružanje usluga optimizacije i ubrzavanja poslovnih procesa, efikasnijeg i transparentnijeg poslovanja, automatizacije procesa i radnih postupaka, odnosno transformacije procesa u privrednim društvima i prilagođavanja modernim tehnološkim procesima rada u privredi.

Aktivnosti Centra realizovaće se kroz identifikovanje potreba privrednih subjekata u pogledu unapređenja njihovog poslovanja kroz implementaciju procesa digitalne transformacije, te obezbjeđenja edukacije, savjetovanja, obučavanje i sertifikovanje konsultanata za izradu ekspertskih analiza i digitalnih strategija u privrednim društvima, te stvaranjem strateških partnerstava sa nosiocima tehnologija i privrednih društava koji će u svom poslovanju primjenjivati ova rješenja.

Osnivanju Centra prethodilo je potpisivanje Sporazuma o saradnji na uspostavljanju Mreže za digitalnu transformaciju privrede Republike Srpske koji je zaključen između Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, Ministarstva privrede i preduzetništva RS, Inovacionog centra Banja Luka, Njemačke organizacije za podršku i razvoj GIZ i Privredne komore Republike Srpske, a kojim je definisano da će Komora osnovati Centar za digitalnu transformaciju Republike Srpske, kao podršku privrednim društvima u procesu digitalne transofrmacije.

Aktuelnosti

 

Recent Posts / View All Posts

Vizual za društvene mreže BHS-min

EBRD: Nova kreditna linija „Go Digital in BiH“ za MSP

| Aktuelnosti, Digitalna transformacija, Projekti, slide | No Comments

Program ”Go Digital in BiH“ je dizajniran da omogući MSP u BiH da se usklade sa EU standardima u oblasti zaštite životne sredine, sigurnosti i zdravlja na radu, te kvaliteti i sigurnosti proizvoda, povećavajući nivo automatizacije i digitalizacije u operativnim procesima.

Print Friendly
digital sme

Program GO Digital u Bosni i Hercegovini

| Digitalna transformacija, Projekti | No Comments

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Evropska unija (EU) i Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) realizuju program “Go Digital”, koji je namjenjen malim i srednjim preduzećima (MSP) za…

Print Friendly
Vlada rs

Produžen rok za podnošenje prijava na Javni poziv za dodjelu podsticaja za mala i srednja preduzeća

| Aktuelnosti, Digitalna transformacija, Projekti, slide | No Comments

Ministarstvo privrede i preduzetništva RS objavilo je Javni poziv za za dodjelu podsticaja za mala i srednja preduzeća. Produžen rok za podnošenje prijava do 31.8.2022. godine.

Print Friendly
Vlada rs

Javni poziv za dodjelu podsticaja za mala i srednja preduzeća

| Aktuelnosti, Digitalna transformacija, Projekti, slide | No Comments

Ministarstvo privrede i preduzetništva RS objavilo je Javni poziv za za dodjelu podsticaja za mala i srednja preduzeća. Rok za prijavu je 25.08.2022. godine.

Print Friendly

Dragana Kokot

Generalni sekretar

Rukovodstvo i kabinet predsjednika

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-129

+387 51 493-126

Olivera Radić

Rukovodilac Centra

Centar za upravljanje projektima i analize

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-139

+387 51 493-126

Nikolina Dorontić Alibabić

Stručni saradnik

Centar za upravljanje projektima i analize

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-138

+387 51 493-126

Print Friendly