Privredna komora Republike Srpske osnovala je Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske, koji će omogućiti iskorak domaće privredu u oblasti primjene digitalnih rješenja u poslovnim procesima s ciljem povećanja konkurentnosti ekonomije i primjene inovacija u Republici Srpskoj. Centar kao poslovna podrška na polju digitalne transformacije, radiće na unapređenju znanja i vještina zaposlenih u privredi, pružajući konsultantsku podršku, promovišući i pružajući informativne i savjetodavne usluge u oblasti digitalne transformacije.

Osnovni cilj Centra je unapređenje poslovnog okruženja i pružanje usluga optimizacije i ubrzavanja poslovnih procesa, efikasnijeg i transparentnijeg poslovanja, automatizacije procesa i radnih postupaka, odnosno transformacije procesa u privrednim društvima i prilagođavanja modernim tehnološkim procesima rada u privredi.

Aktivnosti Centra realizovaće se kroz identifikovanje potreba privrednih subjekata u pogledu unapređenja njihovog poslovanja kroz implementaciju procesa digitalne transformacije, te obezbjeđenja edukacije, savjetovanja, obučavanje i sertifikovanje konsultanata za izradu ekspertskih analiza i digitalnih strategija u privrednim društvima, te stvaranjem strateških partnerstava sa nosiocima tehnologija i privrednih društava koji će u svom poslovanju primjenjivati ova rješenja.

Osnivanju Centra prethodilo je potpisivanje Sporazuma o saradnji na uspostavljanju Mreže za digitalnu transformaciju privrede Republike Srpske koji je zaključen između Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, Ministarstva privrede i preduzetništva RS, Inovacionog centra Banja Luka, Njemačke organizacije za podršku i razvoj GIZ i Privredne komore Republike Srpske, a kojim je definisano da će Komora osnovati Centar za digitalnu transformaciju Republike Srpske, kao podršku privrednim društvima u procesu digitalne transofrmacije.

Aktuelnosti

 

Recent Posts / View All Posts

Webp.net-compress-image (1)

JAVNI POZIV za apliciranje na CDT PKRS Program obuke i sertifikacije konsultanata za 2021. godinu

| Digitalna transformacija, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Pridružite se CDT PKRS mreži sertifikovanih konsultanata i mogućnosti koju pruža, kako bi se podržao i pokrenuo proces digitalne transformacije preduzeća i organizacija u RS

Print Friendly
bl info dan

Održani info dani o značaju primjene digitalne transformacije u malim i srednjim preduzećima

| DigIT SME, Digitalna transformacija, Novosti iz Komore | No Comments

Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Područnim privrednim komorama organizovala je online info dane o značaju primjene digitalne transformacije u malim i srednjim preduzećima, prema sljedećem rasporedu: Bijeljina 22.12.2020….

Print Friendly
DSCN3585

ShareIT: Unapređenje znanja i vještina privrednih društava u korištenju informaciono-komunikacionih alata

| Digitalna transformacija, Novosti iz Komore, ShareIT Platform, slide | No Comments

Prvi specifični cilj je povećanje IT i digitalnih kapaciteta MMSP kroz proces unapređenja znanja i vještina u cilju primjene savremenih IT alata i tehnologija u komunikaciji i poslovnim procesima.

Print Friendly
DSCN3573

Podrška Komore digitalnoj transformaciji preduzeća

| DigIT SME, Digitalna transformacija, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Privredna komora Republike Srpske sprovodi niz projekata, a jedan od njih je „Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u malim i srednjim preduzećima – DigIT“.

Print Friendly

Dragana Kokot

Direktor

Sektor za pravne poslove

+387 51 215 784

+387 51 215 565

Olivera Radić

+387 51 232 950

+387 51 215 565

Nikolina Dorontić Alibabić

+387 51 222 990

+387 51 215 565

Dokumenta

Print Friendly