Centar za digitalnu transformaciju

Početna 5 Centri 5 Centar za digitalnu transformaciju

Centar za digitalnu transformaciju PKRS – poslovna podrška na polju digitalne transformacije.

Privredna komora Republike Srpske osnovala je Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske, s ciljem podizanja nivoa konkurentnosti i inovacionih kapaciteta malih i srednjih preduzeća primjenom digitalne transformacije.

Usluge Centra za digitalnu transformaciju PKRS:

  • Strateški pristup procesu digitalne transformacije;
  • Konsultantska podrška po standardizovanoj metodologiji;
  • Informativne i savjetodavne usluge u oblasti digitalne transformacije;
  • Edukacija – unapređenju znanja i vještina zaposlenih u privredi;
  • Pristup finansiranju procesa digitalne transformacije;
  • Umrežavanje MSP sa domaćim IKT sektorom;
  • Promocija primjera dobre prakse digitalne transformacije u industriji.

Aktivnosti Centra realizuju se kroz identifikovanje potreba privrednih subjekata u pogledu unapređenja njihovog poslovanja kroz implementaciju procesa digitalne transformacije, te obezbjeđenja edukacije, savjetovanja, obučavanje i sertifikovanje konsultanata za izradu ekspertskih analiza i digitalnih strategija u privrednim društvima, te stvaranjem strateških partnerstava sa nosiocima tehnologija i privrednih društava koji će u svom poslovanju primjenjivati ova rješenja.

Osnivanju Centra prethodilo je potpisivanje Sporazuma o saradnji na uspostavljanju Mreže za digitalnu transformaciju privrede Republike Srpske koji je zaključen između Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, Ministarstva privrede i preduzetništva RS, Inovacionog centra Banja Luka, GIZ  – Njemačke organizacije za podršku i razvoj i Privredne komore Republike Srpske, a kojim je definisano da će Komora osnovati Centar za digitalnu transformaciju Republike Srpske, kao podršku privrednim društvima za proces digitalne transofrmacije.

KONTAKT OSOBE

Nikolina Dorontić Alibabić

Rukovodilac Centra za digitalnu transformaciju

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka
+387 51 493-138
cdt.pkrs@komorars.ba
nikolinad@komorars.ba

BAZA KONSULTANATA

Lista konsultanata

Aktuelno

DIGITALNA TRANSFORMACIJA: POZIV ZA DODJELU GRANT SREDSTAVA MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA U BIH

DIGITALNA TRANSFORMACIJA: POZIV ZA DODJELU GRANT SREDSTAVA MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA U BIH

GIZ BiH poziva na dostavljanje prijedloga za dodjelu grant sredstava malim i srednjim preduzećima u BIH, koja se bave proizvodnjom. Cilj ovog poziva je ubrzati razvoj kapaciteta za istraživanje i razvoj kroz digitalnu transformaciju, odnosno digitalne inovacije. Svi finansirani projekti moraju usvojiti najnovije digitalne tehnologije za transformaciju ka pametnijoj, zelenijoj i efikasnijoj proizvodnji po pitanju upotrebe resursa, u skladu sa najnovijim politikama EU.

Javni poziv za samostalne preduzetnike i preduzeća koja vrše turističku djelatnost u BiH

Javni poziv za samostalne preduzetnike i preduzeća koja vrše turističku djelatnost u BiH

The Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) raspisuje – Javni poziv za samostalne preduzetnike i preduzeća koja vrše turističku djelatnost u BiH. GIZ BiH u okviru projekta „EU4Business Recovery“, kojeg sufinansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke poziva samostalne preduzetnike i preduzeća koja vrše turističku djelatnost u BiH, da se prijave na Javni poziv za BESPLATNU TEHNIČKU PODRŠKU za unapređenje digitalne vidljivosti poslovnih subjekata u turističkom sektoru.

Poziv na promociju elektronske platforme i nove Viber zajednice „INFOBIZ PKRS“

Poziv na promociju elektronske platforme i nove Viber zajednice „INFOBIZ PKRS“

Na osnovu iskazanih potreba privrede, Privredna komora je u proteklom periodu razvila novu elektronsku platformu i Viber zajednicu „InfoBiz PKRS“, sa ciljem unapređenja informisanosti privrede i komunikacije sa komorskim sistemom. Korištenjem ove platforme privrednici će biti u mogućnosti da se na brži i jednostavniji način informišu i učestvuju u aktivnostima Komore.