Održana još jedna uspješna Konferencija preduzetništva žena u Republici Srpskoj

Uz podršku projekta „Napredna implementacija Akta o malom biznisu u BiH2EU“ #SBAuBiH2EU koji finansira Švedska, održana je „Peta konferencija preduzetništva žena u Republici Srpskoj“.

Konferenciju je 23.09.2022. godine organizovala Privredna komora Republike Srpske u okviru projekta „Podrška preduzetništvu žena Republike Srpske – PPŽ RS“ u Destileriji Monogram, Modriča.

Pored brojnih preduzetnica iz BiH, konferenciji su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, međunarodnih organizacija, te predstavnici privrede iz regiona. Osnovni cilj Konferencije bio je promovisati preduzetništvo žena, ohrabriti postojeće i buduće preduzetnice za nove preduzetničke poduhvate, unaprijediti preduzetničke vještine, te kroz razmjenu iskustava povezati preduzetnice iz zemlje i regiona.

Uoči održavanja Konferencije, održana je sjednica Savjeta za preduzetništvo žena PKRS, a potom i druženje u restoranu Destilerije Monogram.

U uvodnom dijelu Konferencije obratili su se ministar privrede i preduzetništva RS, gdin Vjekoslav Petričević, načelnik opštine Modriča, gdin Jovica Radulović, generani sekretar PKRS, gđa Dragana Kokot i gdin Zdravko Miočić, direktor EDA – Agencija za razvoj preduzeća, Banja Luka.

Nakon uvodnih obraćanja, održano je predavanje na temu „Razvoj inovacija  i učešće u programu HORIZON“, gđe Suzane Gotovac-Atlagić, profesorice na Prirodno-matematičkom fakultetu, Univerziteta u Banjoj Luci, a zatim i primjer dobre prakse iz privrede, od strane  gđe Dragane Dragojlović iz privrednog društva „Alumina d.o.o.“ Zvornik.

Nakon predavanja, gđa Martina Rotim, predstavila je EBRD linije za podršku preduzetništvu žena, a potom je uslijedila radionica na temu „Kako unaprijediti lične i profesionalne kompetencije u biznisu“, koju je održao Gojko Rodić, iz privrednog društva „Alphabet Group d.o.o.“ Banja Luka.

U okviru Konferencije i programa Evropske mreže preduzetništva organizovani su i bilateralni razgovori registrovanih učesnika.

Konferenciji je prisustvalo oko 140 učesnika.

Aktuelno