Održana obuka konsultanata Centra za digitalnu transformaciju (CDT) PKRS

Početna 5 DigIT SME 5 Održana obuka konsultanata Centra za digitalnu transformaciju (CDT) PKRS

U okviru projekta „Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT SME“ organizovana je obuka konsultanata Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske (CDT PKRS). Dvodnevna edukacija održana je 09. i 10. februara 2022. godine u prostorijama Privredne komore RS.

Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa partnerima realizuje Projekat „Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT SME“, koji ima za cilj podići konkurentnost i inovacione kapacitete izvozno-orijentisanih MSP u metalskom sektoru Republike Srpske. Jedna od glavnih aktivnosti projekta je uspostavljanje i jačanje Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske, unapređenje znanja MSP, te osposobljavanje konsultanata za primjenu digitalne transformacije u MSP, kao i podrška u implementaciji digitalne transformacije u preduzećima.

Cilj ove dvodnevne obuke, koju je održao Momir Đekić, sertifikovani trener Centra za digitalnu transformaciju PKS, bio je razmjena iskustava konsultanata CDT PKRS stečenih u toku implementacije programa podrške i saradnje sa privrednim društvima, korisnicima programa, te predstavljanje novih trendova na polju digitalizacije.

EU4Business podstiče razvoj preduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj, s ciljem jačanja ekonomije BiH. EU4Business je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine. EU4Business je dio programa „Lokalne razvojne strategije – Program lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u BiH“, koji podržava vlada SR Njemačke. Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.

IMG_20220210_091704_resized_20220210_091755202

Aktuelno