Poziv na edukaciju „Korištenje GS1 standarda za identifikaciju, elektronsku razmjenu podataka i unapređenje poslovnih procesa”

Početna 5 Edukacije 5 Poziv na edukaciju „Korištenje GS1 standarda za identifikaciju, elektronsku razmjenu podataka i unapređenje poslovnih procesa”

Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa GS1 Bosne i Hercegovine, a u okviru Еvropske mreže preduzetništva, organizuje seminar na temu „Korištenje GS1 standarda za identifikaciju, elektronsku razmjenu podataka i unapređenje poslovnih procesa“, koja će se održati u srijedu, 22.03.2023. godine, sa početkom u 10 časova u Privrednoj komori RS, Banja Luka, ul. Branka Ćopića 6, sala Jahorina.

Cilj seminara je upoznati učesnike sa mogućnostima korištenja jedinstvene GS1 identifikacije proizvoda, u svrhu unapređenja lanca snabdijevanja. Učesnici na seminaru će biti upoznati sa korištenjem logističke naljepnice, sa pojmom matičnih podataka o proizvodu, kao i zahtjevima za elektronsku razmjenu podataka.

Identifikacija, prikupljanje i dijeljenje informacija čine srž i osnov postojanja GS1 kao međunarodne organizacije za standardizaciju, koja posluje u preko 150 zemalja u svijetu i čije standarde koristi više od 2 miliona preduzeća u svijetu, a u Bosni i Hercegovini preko 1.800 preduzeća.

Učesnici na ovom seminaru će biti upoznati sa pravilima upotrebe GS1 standarda, pojmom logističke etikete i digitalnom razmjenom podataka.

Predavači na seminaru su:

  • Adi Turković, direktor GS1 Bosne i Hercegovine;
  • Lejla Agić, stručni saradnik na tehničkim poslovima u GS1 Bosne i Hercegovine;
  • Haris Poturković, stručni saradnik na tehničkim poslovima GS1 Bosne i Hercegovine.

Seminar je besplatan za sve učesnike, a prijave se vrše najkasnije do 20.03.2023. godine, popunjavanjem online prijavnog obrasca na: https://edukacije.komorars.ba/event/koristenje-gs1-standarda/.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon +387 51 493 138. Kontakt osoba je Sonja Milinčić (sonjam@komorars.ba).

Program GS1

2D_Campaign_Key_Visual_RGB_2023-02-07

Aktuelno

Poziv na radionicu „Kako poboljšati poslovanje preduzeća koristeći EU instrumente podrške“

Poziv na radionicu „Kako poboljšati poslovanje preduzeća koristeći EU instrumente podrške“

Cilj radionice je upoznavanje preduzeća sa instrumentima za unapređenje njihovih inovativnih kapaciteta korišćenjem digitalnih tehnologija i EU instrumenata podrške. Zahvaljujući digitalnim rješenjima i EU instrumentima, uz odgovarajuću podršku i raspoložive alate, kao i kroz saradnju sa predstavnicima javnog sektora i naučno-istraživačkih institucija, preduzeća mogu značajno unaprijediti svoje poslovanje.

Konferencija “Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS”

Konferencija “Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS”

Cilj Konferencije je podizanje svijesti o značaju obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i zelene ekonomije, kako bi se iskoristili ukupni potencijali ostvarivih mjera energetskih ušteda i informisanje privrede o izazovima koji dolaze uvođenjem mehanizma za oporezivanje roba koje se uvoze u EU i pri čijoj se proizvodnji oslobađa velika količina ugljen-dioksida (CO2).