Poziv na online edukaciju „Digitalizacija i upravljanje ljudskim resursima”

Privredna komora Republike Srpske organizuje jednodnevnu online edukaciju na temu “Digitalizacija i upravljanje ljudskim resursima “, koja će se održati u četvrtak, 13.10.2022. godine sa početkom u 12:00 časova, putem elektronske platforme PKRS, E-edukacije (https://edukacije.komorars.ba).

Tema digitalizacije ljudskih resursa je već duže vremena u fokusu interesovanja gotovo svih oblika i vrsta poslovnih organizacija u svijetu, a odnedavno i u RS i BiH.  Sama ideja korišćenja savremenih tehnologija, da bi se HR učinio efikasnijim, predstavlja ogroman pomak u načinu funkcionisanja ljudskih resursa. Današnji softveri za upravljanje ljudskim resursima pokrivaju praktično sve postojeće HR procese i na taj način omogućavaju kompletno funkcionisanje digitalnog HR-a. U budućnosti, najuspešnije kompanije će svakako biti one koje će uspjeti brzo da se prilagode i maksimalno iskoriste tehnologiju u cilju povećanja efikasnosti i kvaliteta u radu, ali takođe i da bi motivisale i angažovale svoje zaposlene. Digitalizacijom poslovnih procesa preduzeće postaje konkurentije, efikasnije, radnici rasterećeni, a klijenti zadovoljniji.

Cilj edukacije je da se učesnicima predstave mnogobrojne prednosti koje tehnologija donosi sa sobom, a ovo se prije svega odnosi na standardizaciju i automatizaciju HR procesa, sa fokusom na proces regrutacije i selekcije.  Osnovne prednosti digitalizovanog HR-a su značajno ubrzanje procesa regrutacije i selekcije, dok ono što često srednjim kompanija predstavlja glavni motiv jeste indirektna finansijska ušteda preko niže fluktuacije i povećanja zadovoljstva zaposlenih. Pored toga, tu je povećanje produktivnosti samih zaposlenih, a i vrijeme potrebno za izvršavanje različitih HR procesa se značajno skraćuje. Međutim, jedna od ključnih prednosti digitalizacije HR procesa jeste mogućnost korištenja kvalitetnih podataka koji onda predstavljaju osnovu za donošenje smislenih odluka o unapređenju procesa upravaljanja ljudskim resursima.

Predavač na edukaciji je:

  • Gojko Rodić – direktor domaće konsultantske kuće iz oblasti ljudskih resursa Alphabet Group. Kroz dugogodišnju menadžersku karijeru u bankarstvu, spoznao je izazove sa kojima se susreće domaća privreda. U protekle tri godine radio je na unapređenju procesa u domaćim kompanijama, te kao trener držao treninge iz oblasti digitalizacije, komunikacije, prodaje i upravljanja poslovnim navikama. Sertifikovani je konsultant Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Centra za digitalnu transformaciju PKRS.

Edukacija se organizuje u okviru projekta Kreiranje podrške/help deska za održavanje i unapređenje poslovanja MSP u uslovima uzrokovanim COVID 19 – HELP DESK“, koji implementira Privredna komora Republike Srpske, a sufinansira ga Evropska unija kroz širi program EU4BusinessRecovery. Projekat ima za cilj unaprijediti znanje i kapacitete MSP kako bi održali kontinuitet poslovanja u kriznim uslovima poslovanja, kao što je COVID-19.

Webinar je besplatan za sve učesnike, a link za pristup obuci će Vam biti dostavljen na mail nakon izvršene prijave. Prijaviti se možete putem linka https://edukacije.komorars.ba/event/digitalizacija-i-upravljanje-ljudskim-resursima/  do 12.10.2022. godine.

Aktuelno